Hem /
Intervju: Patrik Mäki-Heikkilä

Intervju: Patrik Mäki-Heikkilä

Jorden från rymden

Jag kommer från Flen men bor sedan 2011 i Stockholm. Innan jag flyttade byggde och kontrollerade jag stötdämpare till olika specialändamål som tåg, broar, vindkraftverk mm. Jag började läsa geografi på Stockholms universitet, där bekantade jag mig med GIS, vilket jag tyckte var kul och hoppade av geografin och gick en renodlad GIS yh-utbildning istället.

Efter utbildningen fick jag tips om att MyVi var i behov av GIS-konsulter och att jag förmodligen skulle passa för det. Det visade sig stämma i allra högsta grad. Mitt nuvarande uppdrag är ajourhållning av NVDB (hos Trafikverket), där jag arbetar med att ta emot XML-leveranser. Det är leveranser av data från kommuner som är gjorda med speciella system för att hantera och leverera vägdata.

Det bästa med att jobba på MyVi: Det är svårt att säga vad det bästa är då det finns så mycket. Men jag skulle säga friheten och man är en del av företaget på riktigt, då de allra flesta anställda är delägare. Fördelarna med att vara sin egen men utan att behöva fundera på det administrativa. Även den goda gemenskapen, vilket var en överraskning när jag började eftersom alla sitter spridda runt om i landet och dessutom jobbar med olika saker.

Mycket av min fritid går åt till musik, jag spelar bas i Lost Domain. Det passar mig väldigt bra med upplägget MyVi har då jag har stor möjlighet att själv styra hur jag använder tiden vilket passade bra i våras när vi var på turné i Rumänien. Just nu håller vi på att spela in ett nytt album, så närmsta tiden kommer väldigt mycket tid att läggas på det.

Dela