Hem /
Intervju med Andreas Jansson

Intervju med Andreas Jansson

Person springer i fjällen

Jag heter Andreas och bor i Huskvarna. Minns inte att jag drömde om något särskilt jobb när jag var liten, men vad alla kanske inte vet är att jag försörjde mig som pokerproffs några år innan jag bestämde mig för att bli GIS-ingenjör.

Genom kontakter inom orienteringen kom jag i kontakt med MyVi, uppdraget inom vägdata behövde förstärkning och jag fick möjlighet att börja på MyVi. Numer jobbar jag lite bredare med geografiska data kopplat till Trafikverkets verksamhet som GIS-specialist med förädling av geodata. Jag hjälper till med bearbetning av geodata och framställning av kartor.

Det bästa med att arbeta på MyVi skulle jag säga att det är 80/20-modellen och alla trevliga kollegor. I korthet går 80/20-modellen ut på att man som konsult får 80% av konsultarvodet och 20% går till det gemensamma för konferensresor och administration. Överskottet går sedan tillbaka till medarbetarna i form av aktieutdelning.

På fritiden ägnar jag mig åt orientering. Jag tränar själv och engagerar mig i min förening, IK Hakarpspojkarna. Jag tycker om att ge mig ut i naturen och upptäcka nya platser, gärna i kombination med löpning. Jag springer gärna upp på en närliggande höjd för att njuta av utsikten.
#GIS #MyVi #geodata #orientering #balansilivet

Dela